May 1

0 коментара

7-те пределящи качества на Истинските Приятели

От Мартин Рохани

Замисляли ли сте се как би изглеждал животът ни без нашите приятели? От ранна възраст приятелите ни учат как да се справяме с възходите и паденията на живота и са онази градивна част, която ни уча как да даваме, което е много, много важен елемент в изграждането и поддържането на истинските приятелства.

Признавайки огромната важност на приятелството, вече има страни, които са обявили специален ден в годината, в който се празнува приятелството. САЩ например обяви 30 юли за международен ден на приятелството, като подчертават приятелството като начин за създаване на един по-спокоен свят.

Нека сега и ние отпразнуваме истинските приятелства, като изследваме техните най-определящи характеристики.

1. Те са надеждни.

Има хора, на които можем да се доверим само и единствено, ако ги наблюдаваме отстрани какво правят – това не са от най-добрите приятели.

Но има такива хора, с които бихме могли да споделим и най-дълбоките си тайни и притеснения – защото знаем, че това, което казваме, ще си остане в трезора, без да е нужно да го наблюдаваме. Истинският приятел никога няма да използва вашата лична информация срещу вас или да ви наранява по друг начин.

2. Те са винаги до вас, когато имате нужда от тях.

Истинските приятели винаги стоят зад гърба ви.

Ако сте уморени, те ще поемат товара ви. Ако трябва да измислите как да се справите с неотложен проблем, те стават вашите партньори в това предизвикателство. Те нито ви мрънкат, нито ви притискат, и ако една задача е завършена и все още имате нужда от тях, те ще останат с вас, докато не приключите с всичко. Точка.

3. Те винаги знаят как да ви разсмеят.

Те могат да ви накарат да се търкаляте по пода, докато стомаха не ви заболи от смях и това не се случва с всеки човек. Най-добрите приятели знаят много добре какво ви кара да се смеете и разбират напълно вашия хумор и шеги.

4. Те са авантюристични.

Истинските приятели показват своята авантюристична страна с вас. Всеки човек обича да прави, мисли и усеща нещата от живота, а истинските приятели не се притесняват да споделят своята авантюристичност с вас. Не се опитват да бъдат дипломатични и коректни през цялото време. Нуждата и желанието да изживеем света по различни начини е неразделна част от приятелството.

5. Те са честни с вас.

Истинските приятели винаги ще бъдат честни вас и ще ви казват истината такава, каквато я виждат, дори и да има риск това да ви нарани. Не можете да имате истинско приятелство с някой, който не ви казва своята истина и перспектива. Понякога истината със сигурност ще навреди, но ще навреди далеч по-малко, ако тази истина идва от някой, за който ви е грижа и който го е грижа за вас.

6. Те са щедри.

Щедростта е нещо, което естествено идва между истинските приятели, като всяка страна е готова да сподели на другия, което има. Истинските приятелства имат граници, но изобилието е ключово. Не се водят никакви разправии за това кой получава и кой дава, а напротив, създава се поток от грижа и споделяне помежду ви.

7. Те ви насърчават.

Най-добрият ви приятел смята, че сте страхотен човек и винаги ще бъде до вас, за да ви даде нужния тласък нагоре, в случай че се почувствате разстроени за нещо.

Като ваш привърженик, истинският приятел винаги ви напомня колко невероятни неща имате да предложите на света, като винаги ви дава възможност да се фокусирате върху онези положителни качества, които притежавате и ви карат да блестите.

Ако смяташ, че съм пропуснал каквито и да е качества на истинските приятели, то не се колебай да ги добавиш по-долу в секцията за коментари.

Ако тази статия ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

истински приятел


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.