April 12

0 коментара

7 неща, които само хората, които обичат да гледат в небето, биха разбрали

От Мартин Рохани

„Когато изпитвам затруднения в живота си, когато ми е дошло твърде много от глупостта на хорат, когато чувствам, че егото ми започва да взема превес над мен, понякога просто се скитам навън в късната вечер и поглеждам мълчаливо към небето. Поглеждам, за да видя всички онези милиарди звезди, всички онези милиони галактики, целия този огромен мащаб на вселената… и започвам да си мисля всъщност колко маловажни са нашите „проблеми” “. – Крис Мур

Бих казал, че думите на Крис Мур донякъде резонират с мен. Казвам донякъде, защото всъщност аз не гледам в небето само, когато имам затруднения или проблеми, а обичам да го гледам постоянно, заради самото изживяване.

Гледайки към звездите нещо в мен се разширява, губя усещането за индивидуалния „Аз” и сякаш ставам част от звездите – част от всичкото. Това маха всички ограничения в мен и ми носи свобода, която към момента не намирам никъде другите във физическия свят. Това и още други неща се случват, които ще опиша след малко.

И все пак докато някои от нас намират голям духовен смисъл, други обаче не успяват да оценят психологическото значение на гледането към небето, а такова определено има.

Ето само малка част от нещата, които се случват на тези от нас, които често се заглеждат в небето и се надявам и онези, които не са го правили досега да се вдъхновят и да опитат.

1. Обгръща ви усещане за надежда и свобода

Гледайки дълбоко в небето, можете да намерите нова надежда в моменти на отчаяние. Имате възможността да забравите за всичко, да поемете дълбоко въздух и да разширите душата си, като се свържете с природата и прегърнете свободата.

2. Чувствате се специални

Гледайки звездите, вие усещате, че нейните светлини пътуват милиони години из необятността на Вселената, само за да стигнат до ретината ви. От всички места, на които светлинката на дадена звезда можете да отиде, тя е решила да се приземи на тази бледосиня точка, която наричаме наш дом – Земята.

3. Разпалва се любопитството ви

Гледането към звездите запалва вашето любопитството ви и ви кара да си задавате въпроси. Какво има там? Възможно ли е наистина да има врати към други вселени? Сами ли сме в този свят? Гледайки нагоре, няма как да не си задавате тези въпроси.

4. Забелязвате съвършенството на света, в който се намираме

Когато нещата около вас изглеждат размити, несигурни и безредни, можете да вдигнете поглед и да видите спиращо дъха великолепие. Поглеждайки нагоре виждате нещо мощно, което да ви напомни, че може да има по-добра посока за вас и нещата могат да се превърнат от мрачни в съвършени.

5. Усещате повече решителност да постигате целите си

Поглеждайки към небето започвате да намирате повече надежда и решимост да постигате целите си. Това може би се дължи на възхищението, което изпитвате към небето и по някакъв странен начин съвършеността на звездите ви служи като модел за подражание.

6. Красотата придобива съвсем ново значение

Поглеждайки към небето, пред вас се открива неизмеримата красота на златното слънце, на пълнолунието и на светещите в различни цветове и  безкрайно на брой звезди.

7. Получавате усещане за покой

Гледайки към небето получавате вътрешно спокойствие, чувствате се някак специални във вселената и в същото време осъзнавате колко малки сте всъщност. И макар че осъзнавате колко сте незначителни, самото разбиране на това нещо ви прави значими и част от цялото.

Гледайки нагоре намирате мир, защото по свой начин небето ви прави смирени.

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

небе, свобода


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.