March 22

0 коментара

6 симптома, че страдаш ментална умора

От Мартин Рохани

Понякога имам чувството, че просто не мога да правя нищо повече. Независимо дали става въпрос за работата, образование или отношенията ми, умствената умора може да ни удари по различни причини.

Въпреки че е различно от това просто да си физически уморен, умът контролира тялото, което означава, че той може да окаже влияние и върху физическото ни Аз.

Когато изпитвате стрес и сте в забързана среда, умствената умора може да настъпи внезапно и безмилостно.

Ако смятате, че може да страдате от умствена умора, погледнете тези шест знака, за да сте сигурни.

След като идентифицирате източника на изтощението на ума си, трябва да можете да намерите лекарство.

  1. Имате ментален блокаж

Психическият блок се случва тогава, когато се чувствате сякаш мозъкът ви буквално е изключен.

Може да сте изпитали този признак на умствена умора, когато обмисляте даден проблем за продължителен период от време.

По време на психичния блокаж усещате, че сякаш мозъкът ви спира да продължава да работи по-нататък, напомняйки ви, че се нуждае от почивка. Послушайте съвета му!

  1. Чувствате се по-емоционални

По време на умствената умора усещате сякаш имате по-малък контрол върху чувствата си.

Това всъщност може да накара умствената умора да я усещате сякаш имате депресия в някои определени ситуации. По време на умствена умора възприемате емоциите, които изпитате в пъти по-силно от нормалното.

За съжаление често умствената умора обикновено не предизвиква положителни емоции и следователно може да се подсетите какви ще бъдат вашите „подсилени” възприятия – бъдете внимателни за това.

  1. Изпитвате физическо неразположение

Тъй като умът контролира тялото, ефектите на умствената умора не се ограничават само до мозъка.

Когато изпитвате умствена умора, може да изпитате физически симптоми като главоболие, стомашен дискомфорт, загуба на апетит, безсъние и необичайни ниски нива на енергия.

Много от тези симптоми се припокриват със симптомите на депресия и тревожност, което не е случайно съвпадение. Погрижете се за себе си и си починете в тези моменти.

  1. Усещате сякаш не можете да се „изключите”

Обратно на това, най-добрият начин да избегнете и да излекувате психическата умора е тъкмо “изключването” – тоест да му ударите една хубава почивка.

Ако забележите, че в живота ви рядко има място за някаква почивка, вероятно това също се отразява върху способността на ума ви да си почива.

Кога за последен път си взехте ваканция? Може да е нещото, от което се нуждаете в момента, за да презаредите батериите си.

  1. Поемате твърде много неща наведнъж

Когато сте умствено уморени, вероятно сте преуморени от това, че правите много неща наведнъж. Хората, които страдат от умствена умора, имат склонност да поемат твърде много емоционален, ментален и физически „багаж”.

Дори натоварената среда около вас се счита за психичен стимул, който може да ви причини стрес.

Така че бъдете внимателни, защото дори зрението, звуците и миризмите могат да затрупат мозъка ви, ако между тях няма прекъсване.

  1. Често си губите паметта

Когато мозъкът е уморен може да звучи шокиращо, че паметта ви ще започне да си отива, но всъщност това се случва.

Ако забележите, че започвате да забравяте дребни неща, които обикновено бихте запомнили, това може да е знак, че сте психически изморени.

При менталната умора фокусирането, запомнянето и решаването на прости проблеми може да се превърне в изпитание за вас.

Надявам се, че тази статия ви е помогнала да откриете за себе си дали страдате от ментална умора или не. Със сигурност ако изпитвате един или повече от симптомите – вземете си заслужена почивка.

Ако намирате тази статия за ценна и вдъхновяваща, моля, не забравяйте да  я СПОДЕЛИТЕ с вашето семейство и приятели във Facebook <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

Депресия, емоции, загуба, Приятели, проблеми, стрес


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.