April 21

0 коментара

6 неща, които трябва да запазите в тайна от публичното пространство

От Мартин Рохани

Всички искаме да споделим своето щастие и постижения със света. Също така искаме да имаме до себе си и хора, с които просто да седнем и да споделим болките, които сме изпитвали или изпитваме в живота.

Всички жадуваме за дълбока връзка с хората, където да си споделяме всичко, което ни хрумне, но има някои неща, които е по-добре да останат неразказани – заради нас самите.

Тук не става дума за някакви тайни – а за това да предпазим себе си от емоционална (а понякога дори физическа) вреда, просто пазейки някои неща от живота ни поверителни. Не казвам, че тези неща не трябва да ги споделяме с никой, а казвам просто да ги пазим далеч от публичното пространство и хората, които не познаваме толкова добре.

Ето кои са тези 6 неща:

1. Най-големите ви мечти и цели.

Проучвания показват, че хората, които оповестяват своите цели публично е много по-малко вероятно да ги постигнат. Може и да изпитате радост да уведомите другите какви са вашите планове, но това ще навреди на мотивацията ви да ги реализирате по-късно.

Комбинирайте това с преценката и големите очаквания на другите и ще получите перфектната рецепта за провал. Не допускайте този ненужен стрес в живота ви. Запазете най-големите си мечти и цели за себе си.

2. Вашият личен живот.

Много е възможно  споделянето на личните ви тайни в крайна сметка да работи срещу вас. Много е трудно в настоящия свят да намерим човек, на когото да се доверим напълно. В наши дни става все по-трудно да срещне честен и  надежден човек. Защо бихте споделили чувствителна информация с хора, които дори не познавате толкова добре? Запазете тази информация за себе си, докато не сте 101% сигурни, че човекът ви се е доказал като надежден и честен.

Винаги помнете, че това, което хората не зная, те не могат да ви го съсипят.

3. Вашите семейни проблеми.

Всички имаме семейни проблеми. Но всяко семейство си има свой начин на функциониране. Без значение за какво става въпрос, вашите семейни проблеми са си лични неща и трябва да останат такива. Не е необходимо да включвате и другите хора в семейните ви премеждия.

4. Вашите материални вещи.

Демонстрацията на материалните придобивки е едно от най-лесните неща, които могат да бъдат неправилно разбрано от другите. Никога не знаете как другите могат да изтълкуват вашето самохвалството.

Има хора, които биха си жертвали живота, за да имат това, което имате и вие. Някои от тези хора се борят, за да имат поне 10% от ресурсите, които вие имате, а други не могат да си позволят и минималните необходимости, без да се трудят уморително за тях. Затова бъдете внимателни, когато споделяте своите материални придобивки.

5. Вашите жестове на доброта и помагане.

Светът ни отчаяно се нуждае от повече добри хора, които да помагат на другите. Но някои хора имат погрешното разбиране да бъдат мили, само когато другите ги гледат. Ако искате да помогнете на другите хора, направете го заради себе си и в тишина. Този тип доброта е най-чистата и автентична.

6. Вашите доходи.

Публичното оповестяване на вашите финанси определено не е от най-мъдрите ходове. Вашата заплата не трябва да бъде известна на другите хора. Всеки път, когато някой ме пита колко печеля ми става ясно, че човекът има липса на възпитание и уважение, и би било много идиотско, ако човекът отсреща очаква да му отговоря.

Вашите финанси са си ваши и на никой друг.

Имайте предвид, че има хора, които биха били повече от щастливи да допринесат за вашия провал. Не помагайте плановете на този тип хора да се осъществят, споделяйки им тези ваши 6 неща. Защитете се от подобен тип хора, като поставите тези граници около себе си и винаги бъдете наблюдателни и търпеливи, преди да се доверите напълно.

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.