March 24

0 коментара

6 начина да спреш да анализираш всичко и намериш вътрешен мир

От Мартин Рохани

Твърде многото премисляне и анализиране е доказано, че води както до ментални и емоционални блокажи, така и до физическо неразположение. Хората, които са вкопчени в прекаленото анализиране и премисляне на физическо ниво може да имат алергии, твърде стегнати мусколи в тяло (скованост), обриви, високо кръвно и чести болки в главата.

На емоционално и ментално ниво прекаленото премисляне и анализиране води на първо място до емоционални блокажи, стрес, безпокойство, напрежение, депресии, фобии и ирационални страхове.

Понякога хората, които премислят и анализират всичко твърде много, се пристрастяват към алкохол, цигари, и други вещества променящи съзнанието, като единствения изход да се освободят от собствената си глава и да изключат мислите си поне за момент.

В тази статия ще разгледаме най-основните 6 начина, с които натурално да спрен да анализираме всичко и намерим вътрешен мир, без да се налага да прибягваме до други нездравословни и разрушаващи методи.

И така, да започваме:

  1. Признайте си, че сте изправени пред това предизвикателство.

На първо място идеята тук е всичко да е просто, лекичко, спокойно, без да правим кой знае какви сложнотии. Достатъчно сложнотии сме правили и без това до сега. В момента е важно да опростим всичко.

На първо място е важно признаем пред себе си, че сме изправени пред това предизвикателство – това е първата крачка. Признайте, че това се случва с вас и след това преминете към следващата стъпка.

  1. Не се мразете.

Приемането е ключово тук! След като сме разпознали, че това се случва с нас, е време да го приемем с любов, милост и смирение.

Мозъкът всъщност е тук именно, за да може да измисли всички възможни резултати във всеки даден момент. Прекаленото анализиране и мислене е естествено нещо. Въпросът е да можем да регулираме този процес, а не той да ни регулира нас.

  1. Дишайте дълбоко.

Когато мислите започнат да стават прекалено много, просто поемете няколко дълбоки вдишвания и си представете, че това, което си мислите излиза от устата ви и ви освобождава пространство и свобода в главата.

Това съвсем простичко упражнение ще ви помогне да се центрирате и да намалите високите обороти в главата. Можете дори да запишете мислите си на лист хартия и да видите дали това ще ви помогне да ги изчистите от ума си и да взимате по-правилните избори.

  1. Говорете по-малко.

Когато сме претрупани с твърде много мисли, ние сме склонни да искаме да ги изговорим.

Това може и да не ни се получи толкова добре, колкото бихте искали. Някои изследвания показват, че ако говорим прекалено често за нещата, които преодоляваме, тогава освобождаваме още повече от хормона на стреса (кортизола), който може да ви накара да преживеем дори още повече стрес.

  1. Практикувайте медитация.

Често хората като чуят медитация и си представят, че идеята на медитацията е абсолютно да изчисти ума ни изцяло от всичко. В това няма нищо лошо и може да го опитате.

Според мен обаче за този случай най-добрият тип медитация би била тази медитация, която позволява на вашите мисли да вървят през ума плавно и приятно.

Можете просто за 10-15 минути на ден да си пуснете медитативна музика и да се концентрирате върху дъха ви и нищо друго. Каквито и мисли да минават през главата ви просто ги оставете да бъдат и дръжте цялото си внимание единствено върху вашето дишане.

10-15 минути на ден в продължение на седмица ще дадат резултати, които никое лекарство, алкохол или цигари не могат да ви дадат ( да не говорим вече ако практикувате това за месеци наред).

  1. Излезте навън.

Често един от най-бързите начини да се изчистите от прекаленото мислене и анализиране, е като отидете на поход в гората, на разходка или покарате колело в града.

Излезте и накарайте сърцето ви помпа малко по-силно. Отнесете се към вашето излизане сякаш правите медитация. Не се опитвайте да изчистите каквото и да е било от ума си, а оставете мислите ви да се търкалят през главата със свое собствено темпо. Не насилвайте нищо. Просто излезте.

И така, това бяха шестте начина, с които да спрете да анализирате всичко и да намерите вътрешен мир. Те са чудесна основа, която ще ви даде резултати още в първите няколко дена. Пожелавам ви успех!

Ако тази статия ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да  я СПОДЕЛИТЕ с вашето семейство и приятели във Facebook <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

мир, напрежение, Приятели, свобода, страхове, стрес, успех, фобии


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.