October 16

0 коментара

8 въпроса, които ще определят дали ще бъдеш богат човек?

От Мартин Рохани

Парите са една от най-големите мотивации в света. Те разбира се не са най-важното нещо и няма да те направят душевно изпълнен и щастлив от живота, но в тази статия ще се фокусираме само върху тях и ще проверим дали можеш да бъдеш богат човек.

Важно е да вметна, че когато казвам ‘богат човек’ имам предвид дали ще имаш богатството и финансите, които ти искаш да имаш за себе си, а не това, което другите ти казват, че трябва да имаш. Това е важно разграничение.

Повечето от нас работят не само за да печелят пари, но и да станат богати. Богатството носи много удобства със себе си. Човек може да притежава всички луксозни неща, ако има достатъчно пари, за да си ги позволи. Богатството също така е сила.

Ако направим бързо проучване, за да се установи дали хората искат да станат богати, повечето от отговорите ще бъда ‘да’. Но ако добавим и още един въпрос: “мислите ли, че можете да станете богати хора?” ще се изненадаш на отговорите. Повечето отговори ще бъдат „не“.

Много малко от нас вярват, че имат капацитета в себе си да станат богати хора. Страхуваме се от тази мисъл и вярваме, че нямаме способността да бъдем богати хора. Но защо го правим това? Може би защото освен че не вярваме в нашите възможности, ние също така създаваме ментални блокажи, които ни казват “как може такъв обикновен човек като мен да мечтае и да си мисли, че може да бъде богат човек?”. Това е умственият ни блокаж, който ни спира да мислим творчески.

Какво би се случило обаче, ако решим в ума си, че можем да станем богати хора и че ЗАСЛУЖАВАМЕ да бъдем такива? Ако наистина започнем да мислим по този начин, то тогава нашият мозък започва да намира начини това да се случи.

Първата нужда е да осъзнаем, че имаме психически блокаж (или блокажи) – просто да седнем със себе си и да си признаем, че не вярваме в това, че можем да бъдем богати. Самото осъзнаване на това, че не вярваме да бъдем богати е достатъчно, за да позволим на трансформацията да се случи.

Второто е да намерим начин да се справим с това вярване (ментален блокаж). И тук вече бих могъл да ти помогна. Със сигурност не мога да кажа дали има ограничено вярване или не – това само ти го знаеш. Със сигурност обаче мога да ти помогна с това да се освободиш от него, като ти задам няколко въпроса – и те са следните:

  1. Трудно ли ти е да създаваш нови приятелства и да общуваш с нови хора?
  2. Можеш ли да приемаш комплименти?
  3. Трудно ли ти е да поставяш големи цели?
  4. Трудно ли ти е да искаш помощ от другите?
  5. Трудно ли ти е да получаваш помощ?
  6. Загрижен ли си твърде много за мнението на другите?
  7. Искаш ли да правиш всичко перфектно?
  8. Трудно ли ти е да взимаш бързо решения?

Ако отговори на повечето от тези въпроси с ДА, то тогава имаш блокажи, които е нужно да пречистиш. А ако си отговорил на повечето въпроси с НЕ, тогава имаш огромния потенциал да станеш богат човек.

Запиши си тези въпроси някъде и се опитай да работиш над тях. Ако има въпрос, на който си отговорил с да, тогава се запитам, защо отговарям така, какъв емоционален блокаж имам в себе си, който ми създава тази трудност.

Хората, които лесно създават нови приятелства, които приемат комплименти, които могат да поставят големи цели, които искат помощ и приемат помощ от другите, които взимат бързо решения… това са хора, на които аурата им свети с цвета на богатството.

Ти също можеш да бъдеш от тези хора. Ако решиш в ума си, че искаш да постигнеш нещо и действаш по начина, по който описах по-горе, тогава живота със сигурност ще те срещне с правилните хора и обстоятелства, които ще ти помогнат да бъдеш богат човек.

В началото може и да ти бъде трудно, но след като умът ти бъде помолен да смени своята посока, тогава той ще го направи, ще отключиш своето творчество и ще намериш начин да постигнеш това, което искаш, за да бъдеш богат човек.

Сега топката е в теб. Тествай себе си, чрез въпросите да видиш дали имаш някакви блокажи в ума си. Ако имаш такива, ги премахни, работи върху въпросите и повтаряй на себе си, че заслужаваш да стигнеш до мястото, на което искаш да отидеш.

Работи за своите цели и съм сигурен, че един ден ще стигнеш до дестинацията си. И не забравяй, че никой богат мъж или жена никога не са и предполагали, че толкова богати, колкото са сега. Подобно на теб, всички те са страдали от съмнения в себе си и са успели да ги преодолеят.

Надявам се, че тази статия ти е била полезна. Ако ти е харесала можеш да я споделиш с приятелите си. Ако искаш да получаваш още полезни материали, статии и безплатна книжка, абонирай се от формата по-долу.

Adios и до скоро!

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

богат, душевно, жена, Заслужаваш, пари, перфектно, сила, трудно, човек


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.