April 16

0 коментара

“Твърде зает съм” е просто мит. Истинските приятели никога не са твърде заети за вас

От Мартин Рохани

Истинските приятели никога не са твърде заети, когато се нуждаете от тях

Представете си следната ситуация: изпращате текстово съобщение до ваш приятел за рождения ви ден и го каните да дойде, но не получавате отговор. Три дни след вашето парти най-накрая получавате отговор.

“Хей! Съжалявам! Дано сте си изкарали страхотно на рождения ден! Съжалявам, че не можех да дойда на партито. Просто наистина бях много зает”.

Най-вероятно преди сте преживяли може би не точно същото, но подобно нещо, нали? Шансовете са, че голяма част от хората ще отговорят положително. И шансовете са, че твърдението на онези хора, които са ви казали, че са били супер заети е пълна лъжа. Сега… не ме разбирайте погрешно, понякога хората са наистина заети и то с пълно основание и разбира се това може да се случи… но много рядко и еднократно.

Но помислете за момент примера, който дадох: човекът, имаше достатъчно време да каже, че ще бъде зает. Можеше да напише нещо от сорта” “Хей! Няма да мога да успея, но най-искрено ви пожелавам да се забавлявайте! “. Не искаш нещо кой знае какво, а просто един такъв простичък отговор нали… именно! И ето каква истината:

„В момента съм твърде зает” е просто мит.

Да! Цялото това клиширано извинение като „бях прекалено зает“ е тотален булшит. Никой не е толкова зает, че да не може да си вдигне телефона, за да ви отговори на съобщението. Нека направим една математика. Един текст отнема 30 секунди, за да се напише. Дори едно ходене до тоалетната отнема поне 3 минути.

Ти, твоят рожден ден, твоето парти за рождения ти ден и твоето ценно време за тези хора просто не струва нищо. Те по-скоро биха предпочели да отидат до тоалетната за 3 минути, отколкото да ти отговорят за 30 секунди. Предполагам не е трудно човек да се сети, че тези хора не са били прекалено заети и вие не сте техен приятел.

Приятелите са онези, които ще отделят от времето си през деня, за да изпратят отговор, дори и просто да ви кажат, че няма да успеят да дойдат. Тези хора знаят, че да си “прекалено зает” не е извинение. Но онзи приятел, който беше твърде зает, какво точно правеше?

Този човек просто е имал време за други неща, а не за вас.

Никой не е толкова зает, че да не може да се яви на парти, че да не може да има хоби, че да не може да следва плановете си и да не може да живее живота, който иска. Всички имат време за тези неща.

Никаква работа не е толкова изискваща и никоя ситуация не е толкова критична, че да не можем изобщо да живеем живота си. Реалността е, че просто има хора, които отделят времето си за други неща и други хора, които са по-важни за тях. Това не е нещо, което трябва да съдим – това е просто факт.

Хората имат право да правят това. Те трябва да решат кое е по-важно за тях и ако ние не сме важни за тях, то тогава е нужно да започнем да живеем с това. Но не е нужно да продължавате да бъдете около тези хора.

Едно съобщение, второ съобщение, няма отговор …

Ето и кой е елементарният начин, по който можем да опростим всичко написано до тук: Едно съобщение, второ съобщение, няма отговор… спри да се занимаваш и продължи напред! Наистина няма никаква полза да преследвате хората, на които им отнема дни, за да отговарят на вашите текстови съобщения или просто не отговарят на всички.

Ако сте изпратили някакво съобщение, а след това друго последващо съобщение и все още не получавате отговор, то значи е време е да продължите напред. Не изпращайте онова трето съобщение, което си мислите. Не че тези хора са прекалено заети, за да ви отговарят… вие просто не сте приоритет за тях. Те просто не искат да ви отговарят.

Истинските приятели не са „прекалено заети”.

И разбира се, скъпи читатели, не всичко е загубено. Докато онзи приятел, който е пропуснал рождения ви ден, може изобщо да не е ваш приятел, тези, които са дали от времето си, за да ви пишат и да ви видят, са вашите истински приятели. Те знаят, че да си „прекалено зает“ е едно куцо извинение.

Пък и освен това, как така някой може да бъде прекалено зает за вас? 🙂

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

твърде зает


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.