April 12

0 коментара

(Сапиосексуалност) 10 знака, че сте сексуално привлечени от интелекта, а не от визията

От Мартин Рохани

Сапиосексуалните хора са привлечени повече от ума, отколкото от физическите особености на някого. Ако вие сте сапиосексуален човек, то вие цените повече красивите души над красиви лица. За вас парите и властта не могат да се мерят със забележителните умове и вълнуващите личности.

Ето кои са 10-те най-разказващи знака, които показват дали вие сте със сапиосексуална ориентация.

1. Наслаждавате се на задълбочените разговори.

За вас един дълбок смислен разговор означава много повече от сто малки разговори. Онези разговори, които стимулират вашия ум, ви вдъхновяват много повече, което от своя страна прави човека срещу вас изключително привлекателен.

2. Цените интелекта повече от физическия външен вид.

Интелигентността ви възбужда. Разбира се, първото нещо, което виждате в човек, е физическият му вид. Въпреки това, вие искате да опознаете интелекта на човека, защото, съзнателно или не, вашия фокус винаги отива към интелекта на хората. Ако видите, че на човек му липсва интелигентност, то няма да го приемете сериозно, независимо от външния вид.

3. Оценявате емоционалната интелигентност.

Наясно сте през каква борба трябва да премине човек, за да придобие определено ниво на емоционална интелигентност. Ето защо оценявате това качество толкова много. Хората с най-красивите умове често са преминали през най-болезнените житейски уроци. Силата им да продължат напред и да използват тази болка в своя полза определено привлича вниманието ви.

4. Отделяте време, за да опознаете хората.

С времето хората стават по-привлекателни за вас. Колкото повече опознавате някого, толкова повече виждате красотата в неговата интелигентност. И това дори може дори да е човек, който в началото не сте харесвали особено. Това, което прави другите привлекателни за вас, е начинът, по който те виждат света и точно това е причината да се нуждаете от повече време, за да можете да опознаете човека наистина.

5. Лошите граматически или жаргонни думи ви отблъскват.

Вие се държите на дистанция от хората, които не знаят разликата между „впредвид“ и „предвид“. Нещо повече – силно ви отблъсква, когато например видите някой да ви пише „кп”, “ок” или сухото и познато ни на всички „мерси”.

От друга страна, всеки път, когато срещнете някой, който е граматически коректен и изразителен както в текстовите съобщения, така и в разговорите ви лице в лице, вие веднага усещате привличане към тях.

6. Не вярвате в любовта от пръв поглед.

За вас любовта на пръв поглед е почти невъзможна, защото не можете да си представите как се влюбвате в някого само заради външния вид. Преди да изпитате дълбоки чувства към някого, вие имате нужда да бъдете впечатлени от ума на човек. За вас едва тогава се случва самия процес на влюбване и изпитване на дълбоки чувства.

7. Подбирате партньорите си.

Това прилича малко на точка №4.

Вашите приятели и семейство определено ще се съглася, че сте по-селективен човек. Хората около вас смятат, че твърде много подбирате всичко, тъй като не разбират защо ви е нужно толкова време да се отпуснете с някой – просто техния ум не работи като вашия и те намират това за малко странно. Това, което всъщност не разбират, е, че преди да допуснете някой до сърцето и вашата силно чувствителна душа, вие имате нужда от време, за да опознаете човека срещу вас.

8. Материалните неща не ви впечатляват.

Докато повечето хора ценят парите и притежанията повече от моралните принципи, вие функционирате точно по обратния начин. Финансовото състояние не е първото нещо, от което се интересувате или от което да се впечатлявате. Вие се интересувате повече от инвестициите, които човек прави за своя ум и душа.

9. Постоянно жадувате нови знания.

Вие се стремите към всичко, което повишава вашата интелигентност и разширява кръгозора ви. Ето защо харесвате хора, които постоянно работят върху своето саморазвитие. Идеалната половинка за вас би бил човек, с който можете да имате смислени разговори, плюс много погледи, които да включват интелектуални закачки. Ето защо връзките за по една нощ не работят за вас.

10. Вие сте страхотен слушател.

Едно от нещата, на които се наслаждавате най-много е да слушате как даден човек споделя своите необикновени мисли за смисъла на живота, както и най-смелите му мечти. Това не само ви помага да виждате повече различни гледни точки, но това, че някой говори с толкова страст и вълнение за своите мечти и смисъл, ви привлича изключително много.

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

Сапиосексуалност


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.