April 15

0 коментара

Прости на онези, които са те наранили и прости на себе си, че си им позволил

От Мартин Рохани

Ако сте способни на прошка, то значи вие сте способни на всичко в този свят.

Ако можете да простите както на другите, така и на себе си, то това означава, че умът ви е достатъчно мощен да приеме болката и да се поучите от нея. Прошката ви е признак на огромна сила, защото тя означава, че след като някой ви е разбил душата или мечтите, то вие сте достатъчно силни да се излекувате сами и да продължите напред. Тази сила ви дава възможност да гледате човека право в очите и все пак да сте в мир със себе си.

Когато човекът, когото сте обичали и на когото сте се доверили най-много, ви нарани, то тогава е важно да знаете как да превърнете тази агония в ценен житейски урок. Когато се почувствате предадени е наистина важно да намерите сили да задържите главата си високо изправена и нагоре.

Разбира се невинаги е лесна задача веднага щом са ни наранили да продължим  напред. В крайна сметка не сме роботи… особено пък ако сме наранени от човек, който сме обичали с цялото си сърце. Почти всички сме били в подобна ситуация и сме усещали болката, която само онези, които сме обичали най-много могат да ни донесат. А понякога дори само при мисълта за определена случка болката отново се появява. Раните от предателството, неразбирането или обидата понякога изчезват след много повече време, отколкото си мислим. Точно затова трябва да се научим как да прощаваме, дори когато болката е непоносима.

Прошката е от съществено значение за изцелението на ранената ви душа.

Ако наистина искате да изцелите и да превъзмогнете горчивината от несправедливото поведение на някои хора, то трябва да намерите пътя към прошката.

Само така ще се освободите от болката и ще продължите напред с живота си. Това е единственият начин да отключите вратите на вашето вътрешно щастие. Освен това прошката е необходима както за вашето лично израстване, така и за развитието на вашата емоционална интелигентност.

Разбира се, някои неща са много по-лесни да се кажат, отколкото да се направят. И прошката може да е едно от тези неща…  но щом простите на човека, който ви е наранил, включително и на себе си, затова че сте се оставили да ви наранят, то тогава най-накрая ще усетите онази свобода и благодат, за която толкова  жадувате.

Единственото нещо, което ви е необходимо, за да се случи това, е да направите няколко фини промени във вашето мислене. Първото нещо е да разберете, че прошката е наистина възможна и че тя е вашият ключ, с който ще се освободите от емоционалното бреме и ще разперите крилете на душата си. Това не само, че е възможно, но и прошката е задължителна, ако искате да го постигнете.

Другото нещо, е, че трябва да намерите смелостта да изберете тази прошка ОСЪЗНАТО. Нужно е тази прошка да бъде ваш избор, който да извира от дълбините на душата ви. След като го направите умът ви ще бъде готов да приеме последствията.

Разбира се ще почувствате гняв, объркване и сърдечна болка… ще има сълзи, но е нужно да минете през тези неща, без да се осъждате. Емоционалната свобода не означава задържане на емоциите, а тяхното разбиране, преживяване, пускане и приемане. Трябва да сте готови да минете през това по един освободен и приемащ начин в името на собственото си психично здраве.

Това, което е важно в процеса на прошката , е, да разберете защо се е стигнало до там, че другия човек да направи действията, които са ви наранили, какво го е подтикнало и какво точно се е случило, за да се стигне до тук – тук търсим разбиране, а не осъждане.

За да можете да простите е нужно да разберете произхода на това, което е накарало човека отсреща да ви малтретира по този начин.

Или с други думи, нужно е да проявите съпричастност към човека, който ви е наранил. И това може и да е едно от най-трудните неща, които ще трябва да правите в живота си. Но това е най-доброто нещо, което бихте могли да направите за личното си благополучие.

Ако сте достатъчно силни, за да бъдете съпричастни към собствения си насилник, значи сте достатъчно силни, за да постигнете всяка цел, която сте си поставили в живота. Това, че проявявате разбиране към нещо не означава да го допускате отново, а означава да намерите мир в себе си – правите го основно заради себе си.

Силата на прошката ще ви даде смелост да преодолеете всяка пречка на вашето пътуване – ще ви излекува, ще ви укрепи и ще ви отвори очите за света около вас. Освен това, прошката ще ви научи да не раздавате любовта и доверието си толкова лесно.

Простете на другите, но най-важното, простете себе си, че сте им позволили да използват вашата уязвимост, за да ви наранят. Това е един вид проява на обич към самите вас!

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

наранена душа


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.