October 19

0 коментара

Приемането като метод за по-добър личен живот

От Мартин Рохани

Притежаваш ли умението да приемаш нещата, които знаеш, че можеш да промениш, както и нещата, които не можеш да промениш? Можеш ли да приемеш многобройните промени, които се случват в живота ти?

Когато си в състояние да приемеш нещата в живота, себе си и другите хора, едва тогава започваш да ставаш господар на живота си. Тогава започваш ти да водиш парада и това от своя страна ще ти помогне да видиш, че си в състояние да подобриш личния си живот. Когато се научиш да приемаш, тогава ще се научиш да виждаш и откриваш повече неща, които преди това не си успявал да видиш.

И тук е много важно да приемем, че всеки останал човек преценява за себе си кое е нещото, което иска да приеме. Не можем да променим поведението и начина на мислене на другите хора, но можем да променим нашето. Това е важен компонент, на който е нужно да обърнем внимание, учейки се на приемането. Може да звучи парадоксално, най-добрият начин да влияеш на света и на себе си е да оставиш други влияния да направят живота на другите хора нещастен (или пък приятен).

Това може да звучи и малко грубо или твърде нечовешко, но тъкмо това е най-добрия начин хората да получат своите уроци. Най-добрите уроци се случват по време на сътресения, тогава човек започва да си задава въпроси, а не когато всичко цъфти с бели и червени рози.

След като се научим да приемаме, тогава започва да се появява и смехът. Например, ако някой се опитва да те дразни, ти започваш да виждаш хумора в неговите или нейните действия. Можеш също така по-лесно да видиш хумора в собствените си действия, когато правиш грешки или се впуснеш в някоя глупост.

Щом започнеш да виждаш хумора в живота, това означава, че започваш да приемаш нещата и ще започнеш да се чувстваш по-добре вътре в себе си. Едва тогава вече, когато се превърнеш в тази по-добра версия на себе си, тогава и другите започват да те следват. Ако искаш да насърчиш другите да се променят, тогава помни, че доброто поведение винаги е далеч по-ефективно от думите.

Докато израстваш в приемането, тогава започваш да чувстваш един свеж глад в себе си за още ситуации, които да подобрят твоето приемане. Гарантирам ти, че този глад ще те насочи към още ситуации, които ще подобрят твоята способност да приемаш нещата.

Освен това с приемането ще се случи и още един страничен ефект. Негативността ще започне да изчезва от живота ти. С времето започваш да се чувстваш по-добре. Духът ти ще започне да грее все повече.

От нищото ще започнеш да изпитваш необходимост да спортуваш, да се храниш правилно и да се движиш с положителни хора, на които може и преди да не си обръщал внимание. Като цяло кръгът от хора ще започне да се променя. Ще започнеш да се вдъхновяваш, да се трудиш повече и да следваш своите цели и мечти. Тези неща рано или късно започват да идват в живота ти.

Но на първо място започни да вървиш по пътя на приемането. Започни да правиш първите крачки и тогава ще стигнеш надалеч.

Надявам се, че тази статия ти е била полезна. Ако ти е харесала можеш да я споделиш с приятелите си. Ако искаш да получаваш още полезни материали, статии и безплатна книжка, абонирай се от формата по-долу.

Adios и до скоро!

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

грешки, живот, мечти, приемане, човек


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.