April 11

0 коментара

Понякога мълчанието е най-добрия отговор, защото не всеки заслужава реакцията ви

От Мартин Рохани

Не е нужно дори да се разбирате с човек, който ви е наранил. Не е нужно да обиждате онези, които са ви обидили. Не всички хора са достойни за вашето внимание, дори когато става дума за вашето негативно внимание.

Често най-правилният начин за справяне с неудобни ситуации е изобщо да не реагирате.

Всеки път, когато не реагирате на всички неща, които ви притесняват, вие показвате страхотно ниво на мъдрост и зрялост.

Вашата енергия е твърде скъпоценна, за да бъде изразходвана в реакции на всички неща, които ви дразнят. Само ще изчерпите позитивността си, което от своя страна ще ви попречи да виждате красотата и добротата в света.

Не всички хора ще ви харесат и това е абсолютно окей. Хората невинаги ще се отнасят с вас така, както заслужавате, но това не означава автоматично, че трябва да слизате на тяхното ниво. Понякога просто отдалечавайки се с вие се избавяте от неприятностите, които ще натрупате, опитвайки се да „спечелите“ привързаността на някого, особено ако въпросния човек не заслужава това наистина.

Разбира се, това, че не реагирате, не означава непременно, че приемате отношението на хората.

Вие по-скоро го правите, защото си давате възможност да си запазите спокойствието и да кажете „НЕ“ на драмата, тъй като вашето спокойствие е НАЙ-ЦЕННО от всичко!

Просто в един момент разбирате, че нямате нужда от хора, които да ви валидират. Нямате нужда от хора, които да ви казват дали сте или не сте достатъчно добри. Нямате нужда от фалшиви приятели и плитки отношения.

Всъщност… ето защо, НЕреагирайки, вие в действителност казвате всичко това, което трябва да се каже.

Вие изпращате мощно съобщение, че няма да търпите никакво неуважително поведение от какъвто и да е било вид.

От друга страна реагирайки на провокациите на другите, вие им давате зелена светлина да ви се качват на главата. Така че, вместо да се опитвате да контролирате другите хора, опитайте се да контролирате себе си, вашите мисли и действия.

И винаги помнете: това, че някой хвърля по вас скъсани, разпорени и мръсни парцали не означава, че вие трябва да ги взимате и да ги събирате. Вие просто можете да ги оставите да минат през вас и да паднат на земята. Ето защо в определени ситуации мълчанието е най-добрият отговор, който другите могат да получат.

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я СПОДЕЛИТЕ с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

мълчание, най-добрият отговор, нереагирайки


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.