October 16

0 коментара

Перфектното тяло няма да ти донесе щастие

От Мартин Рохани

Тази статия я пиша специално към младите хора. Прави ми впечатление, че много млади хора, чувствайки се самотни и необичани, започват да се обръщат към тялото си, за да накарат другите да ги харесват и обичат. За съжаление това не се случва и тези млади хора започват да стигат до крайности.

Живеем във времето на метросексуалните мъже и разголените жени. Отдавна отминаха дните, в които мъжете се радваха на това да изглеждат като каубой и войници, а жените на това да изглеждат стилни. Козметичните компании успяват все повече да разширяват пазара си към мъжете, до степен, в която мъжете започнаха да проявяват същия интерес към козметиката, колкото жените, ако не и повече.

Всичко това има общо с манията на новия човек към тялото му. Той иска да изглежда чист, млад и умен по различни начини. Ако преди за жените лекия фон дьо тен и в комбинация с червило бяха достатъчни, за да изглеждат добре, сега вече това сякаш е минало. Днес все повече на мода стават най-новите кремове против стареене, терапии против бръчки и какво ли още не.

Разбира се, всички искаме да изглеждаме добре. Никой не иска да остарява. Бръчките не са приемливи. Петната, които се появяват с годините също. Но защо? Всички ние сме известни само с телата си ли? Телата ли са това, с което се идентифицираме? Истината е, че по ирония на съдбата тъкмо това е причината да се чувстваме нещастни. Онези неща, които са най-смислени и ще ни донесат най-много щастие са отвъд телата ни.

Нека погледнем назад към историята и помислим за своите герои. Спомняме ли си нещо за техните тела, освен това как са изглеждали или по-скоро си спомняме делата им? Най-великите мъже и жени в историята са били съвсем обикновени хора и всъщност… чудя се дали някой от тях е имал време да се грижи за красотата си. По-скоро не.

Ако по някаква причина усещаш, че нямаш щастие в себе си, то най-вероятно една от причините е, че търсиш това щастие, чрез тялото си… най-вероятно си попаднал в капана на козметичната индустрия, която ти казва, че трябва да изглеждаш добре, ако искаш да си щастлив и желан човек.

Всичко това е свързано с нашите приоритети разбира се и с това какво поставяме на първо място – да изглеждаме добре или да вършим добри дела? При голяма част от хората тялото е първият приоритет и след това вършенето на добри дела, следователно е невъзможно този тип хора да бъдат щастливи.

За много млади хора това да изглеждат добре, да се обличат с най-новите дизайнерски дрехи и да демонстрират най-новите аксесоари е законът на деня. Много младежи искат да изградят мускули, да си направят педикюр и маникюр, да си “оправят” лицето и всяка жена търси онази магическа пръчка, с която винаги ще изглежда млада.

Ако четейки това си даваш сметка, че си обсебен от тялото си, това е добър знак. Сега поне знаеш, че това няма да ти помогне по никакъв начин нито да се чувстваш млад и красив, нито да се чувстваш желан и обичан.

Хората не те харесват и обичат заради това как изглеждаш, хората те харесват и обичат заради това кой си и какво правиш.

Много по-красиво преживяване би било 1 човек да те харесва неперфектен, но истински, отколкото перфектен, но фалшив. Това ще ти донесе много повече вътрешен мир и сърдечност, докато гневът, завистта или несигурността ще се изпарят от живота ти по начин, по който никоя козметика или дреха не може да направи. Истинското неподправено самочувствие и усещане за любов ще дойдат, когато имаш истински и неподправени отношения с другите, но най-вече със себе си.

Осмеляваш ли се да направиш това?

Надявам се, че тази статия ти е била полезна. Ако ти е харесала можеш да я споделиш с приятелите си. Ако искаш да получаваш още полезни материали, статии и безплатна книжка, абонирай се от формата по-долу.

Adios и до скоро!

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

жена, истината, минало, мир, Фалшив, човек, щастие


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.