March 25

0 коментара

Никога Няма Да Извадите Истината От Нарцисист

От Мартин Рохани

Тук ще разгледаме 6 Очевидни признака, че си имате работа с нарцисист.

Ако някога сте имали нещастието да бъдете в хлопките на нечий нарцисист, тогава вече знаете на какво са способни.

Тъй като те не се грижат за никой друг, освен за самите тях, те могат да се окажат едни от най-токсичните хора, които някога бихте могли да срещнете, особено когато става въпрос за влюбване в някой от тях – тогава вече нещата стават сериозни.

Нарцисистите гледат на другите като на пешки, колкото и грубо да звучи. Те самите имат толкова проблеми, че не знаят какво друго да направят, освен да използват другите и/или да ги обвиняват за всичко, вместо да се обърнат към себе си. Често, преди да ги опознаем сме в състояние да изпълняваме техните изисквания, а истината е, че най-доброто нещо, което можем да направим за тях е да ги оставим да си извървят своя път.

Ако не сте сигурни или познавате някой, който може би се е обладан от нарцисизма, тогава ви съветвам да погледнете тези шест предупредителни знака и да ги имате предвид, когато следващия път, се срещнете с такъв човек – можете да си спестите сериозни главоболия.

И така, да започваме:

1. Те винаги използват другите в тяхна полза.

Нарцисистите винаги се възползват от другите около тях. За тях всеки човек по същество е част от основния им план, в който трябва да  получават точно това, което искат, независимо кой им пречи.

Работата е там, че нарцисистите ще намерят нови и нови изобретателни начини да ви манипулират както вас, така и вашите приятели ( или изобщо всеки друг, който реши да бъде част от живота на тези хора).

Наистина няма друг начин да избегнете този вид поведение, защото те действат така буквално с всеки, който започне да общува с тях. Те виждат желанието ви да общувате с тях като слабост и следователно гледат на вас като плячка, която иска да “окаже помощта си за тях”.

2. Нарцисите винаги имат нужда от похвала.

Друго нещо, което ще забележите при нарцисистите, е, че те винаги се нуждаят от постоянното одобрение от всички.

Ако има дори един човек, който ги упреква за нещо, те ще действат изключително бурно. Може да си мислите, че това е преувеличение, но ви обещавам, че не е така, особено при заклетите нарциси.

Нарцисистите процъфтяват от вниманието, което получават, което е една от причините те да искат да ви задържат както вас, така и всички наоколо за максимално дълго време, а именно, защото се нуждаят от това валидиране.

И ако по някаква причина открито не ги валидирате и покажете, че не ги харесвате, ще станете свидетели на тяхната лоша страна.

Всичко това се дължи, защото те самите нямат самочувствие в себе си. Дълбоко в себе си те самите не се харесват и затова дори и целия свят да ги похвали, това няма да им е достатъчно, ако те самите не похвалят себе си. И обратното – дори и целия свят да не ги хвали, ако те самите хвалят себе си, те няма да реагират толкова зле и никой не може да ги спъне.

Разбира се, няма смисъл им им обяснявате това, защото само ще си довлечете бели. Най-добре ги оставете и ги освободете от присъствието си. Така ще им направите услуга.

3. Изключително арогантни с всичко.

Нарцисистите са склонни да бъдат арогантни, особено когато се опитвате да ги изправите срещу нещата, които нараняват тези около тях.

Те ще считат това за лична атака от вас и ще решат, че се съмнявате в тях на всяка крачка, че никога не сте ги подкрепяли и че сте най-лошият човек на планетата.

Отново може да си помислите, че това е преувеличение, но това наистина се случва с нарцисистите винаги, когато някой отхвърли техните желанията. Тези хора винаги стават токсични, когато нещата отидат в тази посока.

4. Очевидно ревниви.

Като казвам очевидно, имам предвид, наистина очевидно. Нарцисистите не се притесняват от ревността си и с гордост ще я покажат винаги, когато видят нещо, което те искат и все още нямат.

Те са най-завистливи всеки път, когато видят някой, който е по същество по-добър от тях и ще действат по всеки възможен начин, за да лишат този човек от похвала или внимание.

Всичко това изглежда като нещо, което е прекалено много да бъде извършено от един човек, но се случва истина..

Нариситтите мразят да видят някой, който е изцяло извън тяхната лига, защото те знаят, че този човек ще получи много повече внимание от тях самите. Те предпочитат или да избягват този човек, или да го атакуват – но не и да научат нещо от него.

5. Това, че имате чувства си е ваша вина.

Всеки път, когато решите, че искате да им обясните за всички неща, които са направили грешно с вас (или с някой друг) и как се чувствате от това, те просто ще го игнорират.

Ако им покажете какъвто и да е било вид емоция или чувство, което противоречи на това, което те искат, те просто ще ви кажат, че вината е ваша за това, че се чувствате по този начин.

Нарцисистът няма съчувствие към вас или другите около вас и това нещо ще ви се изясни много добре, когато вие стигнете до подобна ситуация с нарцистичен човек.

Може дори да си помислите, че няма човек, който така с лека ръка да отхвърля наранените чувства на другите, но това за нарцисистите е нещо естествено.

Отново, не ме разбирайте погрешно – основния проблем не сте вие, а самия нарцис. Това са хора, които отхвърлят своите собствени чувства и затова отхвърлят вашите. Но по-добре ги оставете да работят върху себе си и не се опитвайте да им обяснявате това, освен ако те самите не положат усилия в тази насока. Така ще им направите по-голяма услуга. Идеята тук е да се защитим от тях, а не да ги съдим, затова просто се оттеглете.

6. Преувеличават с техните постижения.

Преди всичко нарцистите винаги ще хвалят себе си, сякаш те са диамантите на върха на короната. Нарцисистът няма да изпусне подходящия момент да каже някои хубави думи за себе си пред останалите.

Отново, тук става въпрос за това фалшиво валидиране и те ще направят абсолютно всичко необходимо, за да го получат. Това е един от най-големите признаци, че се занимавате с нарцисист.

Бъдете наблюдателни – особено, ако се срещате с този човек за първи път. Понеже все още не се познавате те могат да ви говорят за всякакви неверни постижения, което са направили в живота си до този момент.

И ако имате късмет, може дори да получите шанс и вие да кажете нещо в този разговор…

И така, следващия път, когато мислите, че вие или някой, когото познавате, се занимава с нарцисист, имайте предвид тези шест признака. Ще видите, че те са много очевидни и вие ще узнаете какво се случва много по-рано от другите ( а по-добре рано, отколкото късно)

И отново – не съдете, а просто се защитете. Дълбоко в себе си нарцисистите са хора, които страдат, нямат доверие в никой и нищо и това е причината те самите да карат другите да страдат. Човек, който е щастлив, никога няма да се стреми да наранява другите или да отрича техните чувства.

Просто се пазете и бъдете внимателни. Не се опитвайте да им помагате, защото те искат точно това от вас и ще направят живота ви на каша. Не можете да помогнете на никой, ако този човек не помогне на себе си.

Това е засега от мен и се надявам статията да ви е била полезна. Ако сте я харесали и ви е вдъхновила, моля, не забравяйте да  я СПОДЕЛИТЕ с вашето семейство и приятели във Facebook <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

Истина, истината, късмет, нарцис, нарциси, Нарцисист, по-добър, Приятели, проблеми, смисъл, токсични, човек


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.