April 13

0 коментара

Никога не забравяй да показваш обичта и признанието си към онези, които са те отгледали.

От Мартин Рохани

Нашите родители и всички хора, които са били до нас, докато сме растели, заслужават нашето възхищение и сърдечна благодарност.

Със собственото си остаряване, стигаме до осъзнаването, че и нашите родители също остаряват. Не е ли странно да мислиш, че физическата форма на хората, които те отгледали, се променят със същата скорост като твоята собствена?

“Всичко което съм, или се надявам да бъда, го дължа на майка си.”– Ейбрахам Линкълн

Когато сме още деца, ние гледаме на родителите си като на супергерои. Никога дори не се замисляме как те самите биха се променили, когато ние самите станем на зряла възраст.

Виждаме широките им усмивки, чуваме техния силен смях и усещаме безусловната им любов към нас.

Но това, което не виждаме, е, че всеки ден те леко се променят, точно както ние се променяме.

Може би сме забелязали как други възрастни хора минават през живота ни и/или си отиват, но никога всъщност не вярваме, че това ще се случи и с нашите родители. Никога не сме очаквали да видим нашите красиви майки с бръчки по лицето. Никога дори не сме мислили, че космите на бащите ни ще посивеят.

И един ден, поглеждайки ги, осъзнаваме как времето влияе на телата, усмивките и душите им. Осъзнаваме, че докато те са ни отглеждали да станем зрели и целенасочени човешки същества, те също са имали своето пътуване, в което са израснали емоционално и физически.

Ето защо трябва да се отнасяме към хората, които са ни отгледали с уважение, любов, признателност и благодарност.

Хората, които са свършили толкова невероятна работа, грижейки се за нас, заслужават да знаят колко много всъщност означават за нас. В края на краищата това са хората, които са до нас на всяка една крачка от пътя ни. Те са тези, които многократно са пренебрегвали собственото си благополучие, измествайки своите приоритети и фокусирайки се върху нашите.

Именно заради хората, които са ни отгледали, ние сме тези интелигентни, осъзнаващи себе си, способни и зрели същества, каквито сме днес. И ако не друго, то поне трябва да сме сигурни, че всички положени усилия да бъдем отгледани са си заслужавали. Трябва да им покажем, че сме искрено благодарни за всичко, което родителите ни са направили за нас (независимо дали техните усилия ни изглеждат малко или много). Междувременно винаги трябва да поддържаме връзка с тях и да им отделяме поне част от времето си, без значение колко е натоварен животът ни.

Може би сега не осъзнаваме напълно това, но грубата реалност е, че никой от нас няма да продължи живота си вечно тук на тази земя, но нашата любов може да продължи вечно.

Любовта, която нашите родители имат към нас, е безусловна, безвременна и безценна. И сега е наш ред да им покажем колко много ги ценим и уважаваме. За съжаление те няма да са около нас завинаги и все още имаме шанс да се възползваме максимално от времето, което ние е дадено заедно.

Така че, винаги когато разполагате с минутка от времето си, се обадете на родителите си или на тези, които са ви отгледали. Кажете им, че ги обичате и че ги цените. Нямате представа колко би означавало това обаждане за тях. Нещо повече – крачката от ваша страна към тях не само ще ги направи изключително щастливи, но би било добре за вашата душа и би засилило връзката, която имате с тях.

На този свят няма нищо по-ценно от това да прекарвате време с хората, които обичате и да ги правите щастливи.

Така че, винаги когато имате време да се обадите или да посетите родителите си, направете го. Това ще постави една широка усмивка на техните лица, а и вашата душа ще бъда по-спокойна.

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

родители, хората, хората които обичаме


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.