May 1

0 коментара

Не ме интересува как се отнасяш с великите, интересува ме как се отнасяш със страдащите

От Мартин Рохани

Когато се замислим за всички царе и водачи, които са управлявали в цялата човешка история, малцина от тях, ако има такива, се считат за хора, които си струва да бъдат следвани.

Но поглеждайки към почти всяка религия, ще намерим една доста често срещана основа. Месиите или пророците, макар и да са просто нормални хора (а не някакви царе), склонни да грешат, те всъщност работят към едни и същи цели.

Буда, който е виждал изключително тежки човешки страдания, се опитва да научи хората как да се освободят от земните страдания. Пророкът Мохамед е бил смел и силен водач, но милостив и винаги съсредоточен върху трайния мир между хората. Исус Христос е известен с това, че е седял с разбитите и страдащи хора, опитвайки се да седи далеч от организираната религия и богатия елит, който взима всичко и не връща нищо.

Има сериозна причина тези лидери да бъдат почитани от своите последователи.

Тези хора, на които се базират цели вероизповедания, жертват времето си на тази земя, за да помогнат и да подобрят живота на останалите. Всички те седят на една маса със страдащите, счупените и развалените с ясното съзнание, че не е необходимо да го правят. Буда можеше да продължи да бъде богат и мощен човек. Христос можеше спокойно да живее живот като дърводелец, чиято професия тогава се е ценяла много. Мохамед можеше да си осигури изключително комфортен живот като търговец. Но всички те избраха нещо друго… и това нещо друго е източникът на нашето уважение към тях.

И не ме разбирайте погрешно. Далеч не възприемам себе си като религиозен или следващ някаква конкретна религия. Но за мен е изключително важно да търся и намирам същия дух в хората, които срещам. Често наблюдавам дали хората се хвалят с известните и велики хора, които познават или тихомълком избират да помогнат на онези, които по едно или друго стечение на обстоятелствата имат по-малко.

Това какво правиш с разбитите и страдащите е от по-голямо значение.

Независимо от това какво мислиш за света, безспорно е вярно, че особено в развитите страни има нарастващо неравенство между богатите и всички останали. Дори и средностатистическия човек, който е направил всичко правилно, е само на един удар лош късмет разстояние от пълна разруха.

Хубавата новина тук е, че историята ни показва, че всяка разруха се подобрява от хората с големи сърца, които действат добросъвестно, опитвайки се да направят всичко възможно, за да помогнат на другите. Това са хората, които създават истинската промяна всеки ден, независимо дали са хора в нашия приятелски кръг или част от някоя политическа партия.

Не ме интересува колко големи връзки имаш. Искам да знам за твоята свързаност с останалите.

За мен няма значение кого познаваш, с кого си се срещал или с кого имаш страхотно селфи. За мен има значение разбитите и страдащи хора, с които си седял. Гладните, бедните, страдащите, потиснатите, странните, изолираните. Това качество е белегът на невероятните хора.

Това са хората с големите сърца!

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.