May 8

0 коментара

Как лесно да станеш по-привлекателна личност?

От Мартин Рохани

На първо място личността нe може да се измерва в количество или да се слага в рамки. Личността е нещо, което само може субективно да се възприема от другите. Точно както причината да сме щастливи с някой човек е отвъд всякакви научни обяснения, така и личността е отвъд всякакви научни обяснения. И все пак личността е смесица от черти, които създават впечатление у околните и това впечатление може да бъде привлекателно, а също така и тревожно.

И така… как да подобриш своята личност?

На първо място е важно да приемем, че ние винаги съдим хората спрямо тяхната личност. Както се казва – по визия те посрещат, по личността (поведението) те изпращат. Ето защо е важно да разберем защо някои хора привличат, докато други създават отрицателни вибрации, без дори да го осъзнават.

Нека започнем с това поведение, което предизвиква тревожни или негативни вибрации, а после ще преминем и на визията, тъй като тя също не е за подценяване.

На първо място всяко поведение, което по някакъв начин ни нарушава ФИЗИЧЕСКАТА сигурност и свобода, автоматично се възприема за тревожно и негативно. Това не мисля, че няма нужда да го дообяснявам.

На второ място, всяко поведение, което нарушава МЕНТАЛНАТА И ЕМОЦИОНАЛНА  сигурност и свобода също се възприема като непривлекателна и неприятна личност. И точно тук много хора пропиляват своите шансове да бъдат възприети като привлекателни личности.

Много хора си мислят, че щом не нарушават физическата свобода и сигурност на другите, значи вече автоматично стават привлекателни – е да, ама не. Нека да си поговорим за менталната и емоционална сигурност и свобода.

Ако си от хората, които често критикуват и осъждат, тогава нарушаваш менталната и емоционална сигурност и свобода на другите, и автоматично си възприет като непривлекателна личност. Ако си от хората, които постоянно имат високи очаквания към другите, постоянно под око наблюдаваш другите какво правят (или какво говорят) и не приемаш градивната критика (или обратна връзка), тогава пак си възприет като непривлекателна личност.

Ако си от хората, които се опитват да правят всичко перфектно и не позволяваш на другите да правят грешки, тогава пак си възприет като непривлекателна личност.

И сега тук е големият парадокс на тази статия – точно в самото начало споменах, че всички съдим другите спрямо тяхната личност, нали така? Но всъщност, ако си от хората, които съди другите само и единствено спрямо тяхната личност и не позволиш на другите да бъдат просто хора и да са такива, каквито те си пожелаят, тогава пак е възможно да те възприемат като непривлекателна личност.

Сигурно се питаш: «Добре, хубаво. Но как мога да подобря своята личност?»

Когато видиш, че някой направи грешка, отиди и го поздрави, сякаш е направил победа.

Когато видиш, че някой се изправя пред трудно предизвикателство отиди и го подкрепи.

Когато видиш, че някой не вижда своя скрит потенциал, отиди и му го покажи.

Когато видиш, че някои има какво да каже, замълчи и го изслушай.

Когато видиш, че някой иска да остане със себе си, остави му нещо за хапване и си тръгни (може и без частта с хапването, ама е яко и бих искал някой да ми го направи на мен 😛 ).

Виждаш ли как всички тези неща биха те направили по-привлекателна личност? 🙂

Нека сега да си поговорим за визията, защото отново: по визията те посрещат ( и разбира се по личност те изпращат).

Нека започнем с позата. Погледни себе си в огледалото и виж дали поддържаш тялото си изправено. Ако видиш непознат човек да има подобна поза като твоята би ли го харесал? Ако отговорът е «ДА», тогава всичко е чудесно, а ако е «НЕ» тогава помисли какво можеш да направиш, за да подобриш стойката си.

Обърни внимание на начина, по който се движиш. Твоите движения изглеждат ли нервно и агресивно или дава усещане за спокойствие, увереност и тяло носещо се с лекота. Ако видиш, че правиш движения, които изглеждат нервни или агресивни, тогава се опитай да откриеш каква е причината и поработи само и единствено над тях (причината е винаги на ментално и емоционално ниво). Имай предвид, че идеята не е да контролираш себе си, а е да разбереш себе си. Когато разбереш и осъзнаеш себе си, тогава промените настъпват автоматично.

Нека да погледнем и поддръжката на тялото ти. Поддържаш ли ноктите си добре? Изглеждаш ли свеж през цялото време? Ами косата ти как е – изразява ли повече твоето лице и лъчезарност или ги скрива? Обърни внимание и на миризмата също. И тук не става въпрос само за това дали си парфюмиран, ами и затова дали не използваш прекалено много парфюм и така отново да отблъскваш хората със силната миризма. Ако трябва си направи списък и се погрижи за всички тези аспекти.

Освен това обърни внимание на начина, по който говориш. Твоят тон, твоят речник, твоят набор от думи, които използваш. Виждал съм много хора, които си мислят, че говорят с любов, а в същото време използват думи, които предизвикват конфликт, стрес и нервност. Начинът, по който съчиняваш изреченията дава ли усещане за свобода и спокойствие?

Много хора също така не осъзнават, че техния глас може драстично да се промени с подходящата практика и да звучи далеч по-добре. Ако твоят глас звучи нервно, тогава можеш да отидеш на педагог по пеене (аз съм го правил, преди да започна да снимам видеата си и наистина работи).

Ето такива малки допълнения и промени в личността и физиката бавно по бавно ще направят огромни промени в твоята личност.

Сега остава да си хванеш само едно нещо, което смяташ, че можеш да започнеш да развиваш и да се занимаваш само с това нещо. Не се захващай с всичко наведнъж, защото няма да стигнеш до никъде. Когато приключиш с това едно нещо, едва тогава подхвани и следващото. Успех!

Смяташ, че тази статия е полезна? Защо не я споделиш с останалите. Така ще превърнем все повече хора в привлекателни личности и  Българите ще станем най-готините хора! 🙂

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

Връзка, грешка, грешки, перфектно, свобода, спокойствие, стрес, трудно, успех, човек


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.