May 16

0 коментара

Как да победиш следобедната умора❗️

От Мартин Рохани

Вече е следобед и може би смяташ, че това винаги е било по-подходящо време за сън, отколкото за работа? Всъщност, някои учени казват, че 15 или 20 – минутна “дрямка” след обяд не е чак толкова лоша идея, ами дори е полезна.

Реших да споделя още няколко съвета, които аз лично правя и които ще помогнат на всеки да се справи по-лесно със следобедната умора и да повиши своята бодрост и енергия:

1) Започвам с храната, тъй като лично при мен тя играе огромна роля не само за бодрото ми настроение, но и за това как се чувствам като цяло в тялото си. Опитай следобед да избягваш храни като месо или млечни продукти. Повечето от месата и млечните продукти са богати на аминокиселината «триптофан», която може да предизвика сънливост.

2) Прави си по-чести почивки. Някои хора наистина забравят да се освежават с достатъчно почивки и не е тайна, че до следобед те вече са уморени. Познавам хора, които са наистина безмилостни и дърпат напред през работата с такава скорост, че едва 5 часа по-късно те осъзнават, че трябва да си починат. Ако работиш по огромен проект, ще бъдеш далеч по-продуктивен и по-малко уморен, ако просто редовно си правиш кратки паузи. Паузите биха били подходящи да се разтъпчеш, да пиеш вода или да разговаряш с колеги/приятели.

3) Като стана въпрос за вода… пий повече вода. Дехидратацията източва енергията ти много скоростно. Изпивай минимум по една чаша вода сутрин, както и във всеки един момент през деня, когато усетиш, че ти се пие. Не пренебрегвай моментите, в които тялото ти има нужда от вода (дори и от една глътка), защото в противен случай умората ще последва бързо.

4) Яж повече сложни въглехидрати. Сложните въглехидрати дават на организма разнообразие от фибри, витамини и минерали. Тук става въпрос за всички пълнозърнести продукти, овес, ориз, зеленчуци или бобови култури. Тези храни ще повишат твоето бодро настроение.

5) Прави упражнения – опитай да правиш малко клекове, да се разпънеш добре или да се отдадеш на една оживена разходка. Придвижването наоколо ще накара кръвта ти да се раздвижи и по този начин ще пренесеш повече кислород до тъканите на тялото, което ще те накара да се почувстваш в по-енергично и будно състояние.

6) Взимай си достатъчно сън. Повечето хора се нуждаят от седем до девет часа сън през нощта, за да се чувстват най-добре. Няма друг заместител на качествения сън, затова не го жертвай за нищо.

Това са моите 6 стъпки, с които да повиши своята бодрост по време на следобедите и които със сигурност ще те направят по-енергичен и продуктивен човек. Остава още време, докато приключи денят, така че ти си на ход! Приятна работа на всички! 🙂

Надявам се, че тази статия ти е била полезна. Ако ти е харесала можеш да я споделиш с приятелите си. Ако искаш да получаваш още полезни материали, статии и безплатна книжка, абонирай се от формата по-долу.

Adios и до скоро!

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

Приятели, човек


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.