April 19

0 коментара

Как да ОЦЕНИШ ТОВА, КОЕТО ИМАШ в момента

От Мартин Рохани

Благодарността е онази божествена емоция, която никога не ни вреди, но винаги ни носи много ползи”.

За съжаление много хора прекарват живота си, искайки все повече и повече, вместо да оценяват това, което вече имат. Като чели повечето хора рядко оценяват какви огромни късметлии сме, че имаме всичко, което имаме и всичко, което сме.

Защо трябва постоянно да гоним следващото огромно нещо, което да ни се случи?

Защо не можем наистина да бъдем признателни и да благодарим за това, което вече имаме?

Живеем във времена, в които имаме безброй възможности за развитие на кариерата ни, възможности за по-добър дом и по-добър живот. Много хора се заслепяват от тези възможности до степен, в която забравят за нещата, които вече са постигнали. И странното е, че почти всичко, което имаме сега, веднъж е било просто мечта. Може би колата, която карате сега е била най-голямото ви желание, когато сте били на 16. Мястото в което живеете в момента сигурно ви е изглеждало като невъзможна цел в онези времена, когато сте се мъчили да си платите наема за апартамента. И все пак много хора все още не са доволни от собствените си постижения.

Припознахте ли себе си в тези редове?

Ето и няколко сигурни метода, с които можете да промените това и с които да се научите как истински да оцените това, което сте и това, което имате.

– Направете благодарността ежедневен навик

Ежедневната благодарност е прекият път към щастието и успеха в живота. Нещо повече, тя ще ви помогне да се влюбите в живота, който вече имате. И най-важното, тя ще ви накара да разберете, че не е нужно да чакате да се случи нещо магическо или да ви се отнеме нещо, за да оцените това, което имате.

Можете да започнете да практикувате благодарност като всеки ден започнете да пишете няколко неща, за които сте благодарни или просто помислите колко големи късметлии сте, че в момента сте живи и изобщо сте имали възможността да се събудите тази сутрин – много хора по света не са имали тази възможност. Практикуването на благодарност може и да отнема малко повече усилия в началото, но тази практика може да промени живота ви завинаги. Благодарният ум е щастлив ум.

– Оценете момента

Често пропускаме да пристъпим в настоящия момент и да живеем истински в него. Но ако просто спрем и се огледаме около себе си, ще видим, че пред очите ни се случват много невероятни неща. Всичко, което трябва да направим, е да ги видим и оценим. След като започнем да обръщаме внимание на всички малки вълшебни неща около нас, едва тогава разбираме колко много сме пропуснали през цялото това време досега.

– Преразгледайте вътрешния си монолог

Тук нямам предвид да се изолирате и да полудеете. Имам предвид да направите крачка назад и да си зададете ценни въпроси за това къде се намирате в живота и какво прави вашето съществуване толкова невероятно. Един от начините да подобрите живота си, е като първо подобрите качеството на вашите мисли и едва след това качеството на вашия живот. Запитайте се какво можете да направите, за да зарадвате любимите си хора. Разберете какво наистина има значение в живота ви и научете как да го цените. Опитайте да проведете този вътрешен монолог със себе си.

– Спрете да се сравнявате с други хора

Сравнението с другите хора е безсмислено. Нямате нужда от подобна негативна енергия около себе си. На този свят има твърде много хора, които имат по-малко от вас, така че може да сте благодарни за нещата, които имате, вместо да се самоизмъчвате за онези неща, които нямате.

– Пуснете негативизма

За да оцените живота, който вече имате, първо трябва да пуснете цялата омраза и огорчение от ума си. Всички тези негативни мисли и емоции консумират цялата ви енергия. Нямате място в живота си за такива ниски вибрации. Простете на хората, които ви нараняват, спрете да обвинявате обстоятелствата, които никога не бихте могли да контролирате и продължете напред. Говорете за нещата, за които сте благодарни, отколкото да говорите за вашите проблеми.

– Бъдете верни на себе си

Никога не забравяйте да сте благодарни и на себе си. Винаги оставайте верни на своите вярвания и не спирайте да се грижите за себе си, особено когато времената станат трудни и груби. Никой не ви познава по-добре от вашето собствено аз. Знайте, че докато вярвате в себе си и се фокусирате върху това да оценявате живота си, то невероятните неща винаги ще идват по пътя ви.

Това че в момента сърцето ни все още бие е най-ценния подарък, който трябва да ценим. В крайна сметка никога не знаем кога сърцето ни ще бие за последен път. Така че, правете нещата, които карат душата ви да блести, обичайте хората във вашия кръг колкото можете повече и направете така, че всеки един малък момент да е от значение. Само с едно намигване на окото ви всичко може да ви бъде отнето. Никога не знаете. Затова бъдете благодарни. Винаги.

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

вътрешен монолог, което имаме, негативност, оценяване, оценяване на това, сравнение с другите


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.