November 15

Как да откажем на хората, без да ги нараним?

Взаимоотношения, Личностно развитие, Социална интелигентност

0  comments

Често ли ти се случва да попадаш в ситуации, в които да искаш да откажеш на твои приятели, познати и дори и семейство? И след това в опита си да не нараниш другите, ти накрая да се отзовеш в положение, в което да правиш нещо, което не харесваш, за сметка на другия?

Днес в това кратко видео (което ще видиш по-нагоре) ще ти споделя как можем да откажем, без да нараним другия. И макар и да изглежда невъзможно – има начин и можем да го направим.

Аз самия се научих да казвам “НЕ” по трудния начин. И много често бях прекалено щедър и добър, и правех неща, които реално не исках, докато накрая не се чувствах изтощен и пренатоварен. Разбира се, не обвинявах никого за това, но осъзнах, че трябваше да дам една огромна крачка назад и да се науча да казвам “не”, защото макар и да обичах да помагам на другите, в крайна сметка първо трябваше да помогна на себе си и чак след това на останалите. Осъзнах, че трябва да има баланс – да помагам 50% на себе си и 50% на останалите, и никога да не нарушавам това правило, ако искам да се чувствам добре.

Ако и ти се намираш в положението, в което бях и аз, тогава може да се каже, че тези техники, които си на път да научиш ще променят живота ти, ако ги прилагаш на практика. Живота ти ще се подобри и ще се чувстваш по-щастлив и свободен човек, защото ще започнеш да правиш САМО нещата, които искаш. В същото време ще знаеш как перфектно да отказваш,  без да нараняваш чувствата на другите хора. 

Кратката версия на видеото ше намериш най-отгоре.
Ако искаш да гледаш цялата дългата версия на видеото, можеш да го направиш като цъкнеш този линк – https://www.youtube.com/watch?v=t9UVZ_DvwMc


Tags

перфектно, Приятели, човек


You may also like

Не ме интересува как се отнасяш с великите, интересува ме как се отнасяш със страдащите

7-те пределящи качества на Истинските Приятели

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Use this Bottom Section to Promote Your Offer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim