April 22

0 коментара

Истинските приятели никога не ви изоставят, когато изпаднете в трудност

От Мартин Рохани

Какво правят вашите приятели, когато се борите с трудна ситуация?

Грижат ли се за вас или предпочитат да са на безопасно разстояние от вас, докато бурята не отмине?

В моменти на страдания и психическо изтощение можем да бъдем доста разхвърляни и объркани. Със сигурност понякога можем и сами да се справим с проблемите си с увереност и финес, но това невинаги се случва толкова често.

Обикновено това са моменти, в които сме склонни да се разпаднем напълно и да имаме нужда от подкрепата на нашите близки и приятели.

Въпреки това все още има хора, които просто биха ви казали „Спри да се разстройваш, това не е краят на света“, очаквайки от вас да се възстановите магически от цялата работа. Фактът, че преминавате през нещо стресиращо сякаш ги дразни. Сякаш, едва ли не, като ви кажат  „просто спри да го мислиш“ ще ви помогнат да преодолеете борбата точно сега веднага и на момента.

Истината е, че вие не сте робот, който изключва и включва емоциите си с натискането на един бутон. Вашите чувства не са нещо, което можете изцяло да контролирате – понякога те трябва да бъдат преживяни осъзнато. Сърцето ви не е някаква част, която лесно може да се разглоби и бъде заменена с чисто нова.

Още по-обезпокоителното е как някои от гореспоменатите хора маскират нетърпимостта си като притеснение за вашето здраве. Вместо да влагат усилия, за да ви разберат, те ви посочват всички лоши навици и действия, които сте правили и правите, докато се борите с трудната ситуация. Те ви казват: „ето виждаш ли, сега вече знаеш, че не е здравословно да прекаляваш, да се пренатоварваш или да се вкарваш във филми, когато си тъжен”, които неща просто звучат нелепо и не показват съпричастност към чувствата на човек. В такива моменти последното нещо, от което имате нужда, е някой да сочи с пръст към вас.

Това, от което наистина се нуждаете, е някой, който би ви разбрал и подкрепил, минавайки през тези тежки времена. Имате нужда от някой, който разбира вашата емоционална болка (която в интерес на истината понякога се възприема от мозъка до 3 пъти по-силна от физическата болка).

Независимо дали ви харесва или не, преминаването през тези трудни периоди ви помага да видите много ясно кои са вашите истински и грижовни приятели.

Истинските приятели винаги остават до вас , независимо през какви предизвикателства минавате.

Нормално е да имате нужда от човек, който да е близо до вас, когато минавате през тежки физически, ментални или емоционални препятствия. Това е причината да имате нужда от истински приятел, които да ви помага да преминавате през бурите на живота, приемайки ви и разбирайки ви, независимо колко хаотични може да бъдете в тази моменти.

Подобен тип приятели винаги ще обръщат внимание на вашето психично и емоционално здраве. Това са хора, които не само ще до вас по време на агонията ви, но и ще ви мотивират да се справяте, опитвайки се да направят всичко възможно по един емпатичен начин да намалят безпокойството ви.

Емоционалното лечение не се случва за една нощ. Подобен тип лечение има нужда от много време, грижи и любов.

Не всеки ден ще бъде хубав и приятен. Понякога ще се наложи да се справяте с бурни урагани, минавайки през ежедневието. Това са моментите, в които осъзнавате кой наистина се грижи за вас и заслужава да бъде част от живота ви. Всички останали хора, които са претендирали да имат титлата „приятел” можем да ги наречем просто временни хора, които нямат нужда да получават вашето време и енергия.

Разбира се дългите приятелства не се поддържат магически от нищото.

Трябва да инвестираме в тези приятелства. И когато ваш приятел се чувства неспособен и не може да се справи със собствения си живот, то тогава е нужно да бъдем до него, за да му помогнем. Не казвайте на приятелите: „всичко ще бъде наред, стегни се” – те едва ли имат нужда просто от вашите 5-6 думи. Не подценявайте емоционалната болка, която изпитват. И за бога, не проявявайте нетърпимост към борбата, която водят.

Бъдете до тях, дори и нищо да не казвате. Нека те знаят, че сте там, че ги подкрепяте и че ще се отзовете винаги, когато имат нужда от вас. Това само по себе си е достатъчно и може да промени целия живот на конкретния човек.

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

Истински приятели, Приятели, приятелства


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.