March 26

0 коментара

Илюзията, че нямаш избор

От Мартин Рохани

Нищо не е толкова обезкуражаващо, колкото чувството, че нямаш избор – че си хванат в капана на определена ситуация, която не можеш да промениш… че си с човек, който няма да се промени, или пък с чувството към себе си, че си спрял да вярваш, че можеш да се промениш.

Рано или късно всички изпадаме в това положение.

Приемаме неблагодарни задачи, само за да свържем двата края. Наранили сме някой или гледаме как приятели нараняват, чувствайки се безсилни да прекратим болката. Чакали сме за любов или се оплакваме от несподелена любов – чудим се дали пък наистина не е по-добре да обичаме и да изгубим, отколкото никога да не сме обичали изобщо.

Всички преди сме се чувствали в безпомощно състояние и всички ще бъдем там в някакъв момент отново.

Подобни случки и състояния ни карат да си мислим, че нямаме избор и няма какво да се направи по въпроса. Реалността обаче е, че всъщност имаме далеч по-голяма сила, далеч по-голям избор, отколкото си мислим.

Какво имам предвид, когато казвам това?

Факт е, че невинаги можем да контролираме обстоятелствата. Обстоятелствата са си обстоятелства. И толкова. Не можем да изкараме вълшебната пръчка и да дирижираме думите и действията на другите. Не можем и времето да върнем назад, колкото и да ни се иска. Но ето какво можем да направим.

Можем по всяко време да оформяме нашите действия. По всяко време можем да преценим как да възприемем дадена ситуация. По всяко време можем да преценим какво да мислим и какво да говорим. Всъщност почти всичко в нашия живот се случва заради това, което сме си помислили, казали и направили. Никога не трябва да забравяш, че върху всички тези 3 неща ти винаги имаш пълен контрол.

Разбира се невинаги можем да спасяваме или променяме другите хора около нас, но можем да ги подкрепим с любовта и с вниманието си. Невинаги можем да създадем свят, в който да се чувстваме в безопасност, но можем да изберем как да го преживеем с мислите си.

Това, което се опитвам да кажа тук е, че всеки един ден ние имаме неограничен избор, всъщност имаме хиляди мини възможности да живеем по-спокоен, по-овластен и по-задоволителен живот, стига да си дадем сметка какви са нашите избори и как ги използваме всеки ден.

Ами ти… какви решения ще направиш днес?

Пожелавам ти успешна седмица!

Ако тази статия ти е харесала и вдъхновила, моля, не забравяй да я СПОДЕЛИШ с твоето семейство и приятели във Facebook <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

живот, избор, любовта, Приятели, сила, човек


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИГА: “73 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 73 Умения, за да направят живота си по-щастлив, по-богат и по-смислен.