November 22

Защо 1+1=3 ?

Взаимоотношения, Начин на живот, Социална интелигентност

0  comments

На колко според теб е равно 1+1 ? Логиката ни казва, че е равно на 2, нали? Но всъщност, на практика в реалния живот е равно на 3 (дори и 4). Защо в реалността се получава така?

Защото винаги, когато полагаме общи усилия за нещо и си сътрудничим помежду си, тогава постигнатия комбиниран ефект е по-голям от сумата на отделните положени усилия. Това са моментите, когато цялото е по-голямо от сумата на неговите части. Това са моментите когато 1+1=3 .

Всички тези примери можем да ги видим навсякъде, включително и в природата. Ако сложим две растения точно едно до друго, тогава техните корени се съединяват и подобряват почвата. И така те ще си помагат едно на друго да разцъфтят повече, отколкото биха могли, ако бяха разделени далеч едно от друго.

Сигурно си чувал и притчата, че ако сложим две или повече парчета дърва едно до друго, тогава те могат да задържат поне до 3 пъти по-голямо тегло, отколкото, ако бяха разделени.

Същото е и с конете. Всеки който е имал опит с тези животни знае, че заедно те могат да дърпат поне до 3-4 пъти по-голямо тегло, отколкото разделени по отделно. Самият ти можеш да вдигнеш 3 пъти повече килограми с двете си ръце, отколкото, ако пробваш с едната си.

Но ето кое по-интересното! Направени са изследвания, че двама човека, които не се познават, ще свършат определена задача по-бавно, в сравнение с двавам човека, които се познават и са изградили силни позитивни взаимоотношения помежду си. Това са моментите, когато 1+1=4 !

Ако осмислим всичко това, тогава ще видим, че това е наистина много силна концепция, която може да бъде приложена в много сфери от нашия живот.


Tags

живот


You may also like

Не ме интересува как се отнасяш с великите, интересува ме как се отнасяш със страдащите

7-те пределящи качества на Истинските Приятели

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Use this Bottom Section to Promote Your Offer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim