April 19

0 коментара

Животните по целия свят започват да бродят из градовете, докато хората са под карантина

От Мартин Рохани

Тъй като все повече и повече страни са подложени на пълно блокиране на градовете и спиране на движението, хората често се разсейват най-вече със социалните медии, филми или книги. И докато някои правителства по света все пак насърчават хората да прекарват време сред природата (пазейки нужната дистанция от другите), много от тях напълно се изолират от външния свят и си остават у дома.

Природата обаче не може да бъде спряна от корона вирус и някои много интересни и неочаквани (или може би очаквани) последици от карантината започват да се проявяват.

Вредните емисии и газове, свързани с енергията и транспорта, започнаха значително да намаляват. Небето над цяла България стана по-чисто. От целия свят се виждат снимки от сателити на по-чисти езера, морета и океани, включително и снимки показващи драматични спадове в нивата на замърсяване на въздуха и скоростно възстановяване на озоновия слой, който ни пази от слънчеви изгаряния.

Земята сякаш за пръв път си отпочива от нас и ни доказва, че е живо същество и има силата да се излекува и да намери баланс, стига да я оставим на мира поне за малко и да спрем да я измъчваме.

Но се случва и нещо още по-интересно… дивия свят започва да се разцъфтява! А на места се появиха животни, които се смятаха за изчезнал вид.

В страни като Италия, Гърция, Япония, Тайланд и други, хората започват да виждат диви и недиви животни да излизат и да се разхождат по улиците.

Сякаш природата ни напомня, че не сме сами и че живеем и с други пълноправни граждани на тази планета, за които често не се замисляме.

В Япония се забелязват сърни и елени да се разхождат по улиците, което ги превръща в приятна атракция.

Снимка: okadennis

Хората обикновено купуват бисквити, предназначени специално за хранене на елени, но тъй като всички си седят по домовете, елените сякаш са решили, че е подходящ момент да излязат и да се разходят.

Снимка: okadennis

Местните жители в град Нара в Япония споделят, че виждат по улиците да се разхождат елени, които обикновено никога преди това не са напускали дивата природа.

Снимка: okadennis

Много снимки и видеоклипове на елените по улиците на Нара са споделени в интернет, като реакциите на хората варират от учудени до шокирани.

Снимка: okadennis

Хората обикновено ходят да купуват специални бисквитки, с които да привличат и да хранят сърните и елените, но този път това не е необходимо, тъй като хората са се прибрали и животните сами започват да обикалят по улиците.

Снимка: okadennis

Друг видеозапис показва голяма група гладни маймуни, търсещи храна в град Лопбури, Тайланд.

В онлайн пространството се появиха и снимки на глигани, които се разхождат по улиците на Италия.

Снимка: taylorswifh

И макар че Италия е може би една от страните с най-тежките последици от вируса, хиляди хора се наслаждават на чудесната гледка, която природата им носи.

Снимка: taylorswifh

На повечето хора не им остава друго, освен да се забавляват и да се наслаждават на цялата ситуация, макар и тежките обстоятелства, в които се намираме в момента.

Снимка: be-until-theday-idie
Снимка: dopo-magari-lo-cambio

Всичкото това нещо ни дава възможност да си дадем сметка, че ние сме едно цяло с природата и каквото и да правим, не можем да игнорираме този факт вечно – природата винаги ще намери начин да ни го напомни!

Вярвам, че всичко това, което се случва е чудесна възможност да се замислим над това… да осмислим начинът, по който живеем и ненужните неща, за които се тревожихме преди. Вярвам ,че това е период, който ни подтиква да събудим човеците в нас, да обичаме повече себе си, останалите и природата, да бъдем по-естествени и да видим, че природосъобразния начин живот може да има невероятно силен ефект върху планетата.

Всички ние сякаш, забързани от ежедневието и трупането на придобики, забравихме колко сме свързани с всичко. И ето сега колко малко ни трябва да си припомним, че сме заедно, че природата е с нас, че животните са до нас… и колко малко ни трябва, за да осъзнаем, че понякога е хубаво да спрем и да помислим какво правим и как действията ни се отразяват на всичко, но най-вече на земята.

В момента ситуацията, природата и дори животните ни дават шанс да се върнем към себе си, да чуем себе си, да се отворим към света, да чуем посланието на Земята, да се свържем отново с нея, да бъдем по-нормални хора и ценим простичките неща, които преди ги приемахме за даденост.

Ако статията ви е харесала и вдъхновила, моля, не забравяйте да я споделите с вашето семейство и приятели във Facebook от бутоните за споделяне по-долу <3

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

животни, Италия, Тайланд, Япония


Свързани публикации, които може да харесаш:

7 Проницателни Цитата На Конфуций

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.