October 16

0 коментара

Добави, извади, промени: Техника за решаване на проблеми

От Мартин Рохани

Докато пиша това момента седя и гледам новото ми онлайн обучение, което правя в момента. Трябват ми нови и свежи идеи за обучението. За да измисля тези нови идеи, трябва само да разгледам елементите, които са там, и да си задам 3 въпроса. Какво мога да добавя, какво мога да извадя и какво мога да променя?

Мога ли да добавя още видеа, които ще направят програмата по-полезна? Тези материали достатъчни ли са или е нужно да добавя и още? Необходимо ли е системата да бъде по този начин или е добре да се махната някои компоненти, за да бъде по-опростена? Нужно ли е да има толкова светлина във видеата или е по-добре да се махне с компютърна обработка, за да изглежда по-натурално? Звукът добре ли се чува? Можем ли да добавим музика към видеата? Можем ли да променим цветовете в брандинга? Можем ли да променим нещо в сайта, за да изглежда по-елегантно?

Подобни въпроси си задавам само за обучението. Да не говорим и за личните проблеми, които възникват.

Техниката “добави, извади, промени” е много подходяща за разработване на нови продукти, но какво ще стане, ако имаш проблеми с това да се придържаш към личния ти план за упражнения? Дали този вид метод за решаване на проблеми ще проработи и при решаването на личните проблеми?

Няма да знаеш, докато не го опиташ.

Има ли нещо, което може да добавиш (като аларма например или човек, който да ти напомня или с който да ходите заедно да се упражнявате), за да не пропускаш своите упражнения?

Има ли нещо, което можеш да махнеш (като вреден навик, човек или обстоятелства, които ти пречат), за да не пропуснеш своите упражнения?

Има ли нещо, което можеш да промениш, за да ходиш на упражнения?

Гарантирам ти, че има, ако нещата не се случват в твоя полза. Винаги има какво да се добави, махне или промени. Звучи просто, защото е.

Ключът е да разгледаш колкото се може повече аспекти от текущата ситуация и да оставиш ума си да отговори на трите въпроса за всеки аспект. Правенето на бележки също е добра идея, но е нужно да запишеш всичко. И не е нужно да задушаваш ума си и да направиш всичко наведнъж – винаги ще имаш време да намериш полезни идеи с техниката ‘добави, извади, промени‘ – не е нужно да я правиш само веднъж , а и не е препоръчително.

Освен това има и още десетки добри техники за творческо решаване на проблеми, които можеш да използваш. Знае ли човек, някои ще работят по-добре за теб, други по-лошо. Определено най-добрият начин да разрешиш ефективно своите проблеми е да имаш зад гърба си повече от една техника. Така че защо да не добавиш и тази техника към своя арсенал? 🙂

Надявам се, че тази статия ти е била полезна. Ако ти е харесала можеш да я споделиш с приятелите си. Ако искаш да получаваш още полезни материали, статии и безплатна книжка, абонирай се от формата по-долу.

Adios и до скоро!

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

проблеми, човек


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА: “10 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 10 Умения, за да се освободят от негативните емоциии и да направят промяната, която искат да видят в света.