March 26

0 коментара

Време е да оцениш живота си

От Мартин Рохани

Всички сме наясно, че в ежедневието ни постоянно има работа за вършене. Има неща, които искаме да постигнем. Имаме места, до които искаме да стигнем. Имаме хора, на които да угодим. Имаме бъдеще, което искаме да създадем и минало, което искаме да забравим. Мислим си за всички онези дни и часове, които трябва да бъдат запълнени.

Често си фантазираме, чакаме или се надяваме някои неща да се превърнат в нещо по-добро – нещо, което да си струва… нещо, което да си заслужава… нещо, на което да можем се насладим.

С този начин на действие и мислене ние лесно можем да се подхлъзнем и да започнем да живеем, скачайки наляво и надясно, колкото да се разсеяме, надявайки се някъде напред във времето да се случи нещо по-добро от това, което е в момента.

Истината е, че няма такова нещо като „нещо по-добро” някъде си напред във времето. Разбирам, че това е простичко и ми е направило впечатление, че повечето, които четат мейлите ми го знаят. Въпросът е да си го напомняме все по-често, защото понякога забравянето може да нанесе повече щети, отколкото напомнянето.

Важно е да си напомняш, че в този настоящ момент животът блести с всичката си възможност в цялата му красота – и всичко това става в настоящия момент. Животът никога не се случва в друг момент „накъде по-напред”.

Днес избери да се възхищаваш на това, което виждаш около теб, да се повеселиш и да отпразнуваш красивите неща и хората до теб. Разбира се, винаги в живота ти ще има нещо, което ще предпочиташ да избягваш. Това обаче, което се опитвам да наблегна тук е, че мястото, до което искаш да стигнеш, това „по-добро”, до което се опитваш да стигнеш живее и диша точно тук, в този момент.

Дай всичко от себе си да започнеш да оценяваш моментите, които имаш, защото никога не знаеш… възможно е само с едно намигване всичко да се промени.

И освен всичко друго, когато оценяваш нещо в хората, това само по себе си е прекрасно, защото щом успяваш да оцениш дадено нещо в другите, то вече ти принадлежи и на теб.

Пожелавам ти успешна седмица!

За Автора

Мартин Рохани

Казвам се Мартин Рохани и съм автор на книгата "73 Умения на Щастливите Хора", лектор и предприемач. Също така съм и основател на сайта - MartinRohani.com. Вярвам, че хората са много повече от това, което си мислят и че знанието за това е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от възможностите и скрития си потенциал. Мисията ми е да помагам на тези, които се борят да разгърнат личния си потенциал, да се освободят от блокиращи вярвания и задръжки, като стимулирам хората да създадат стратегии за живота, които разширяват въображението им за това, което е възможно. За да се случи това се фокусирам към развитието на автентичността и подсъзнателните натурални възможности, за да може по този начин човек практически да придобие висока самоувереност в личната си сила и истинска свобода при общуване с хората, дори и ако е търсил това с месеци или години. Моята цел не е нищо друго, освен да ти напомня, че преди всичко ние сме способни хора. За мен е достатъчно да си спомниш това, за да започнеш да използваш скритите си възможности, с които да подобриш живота си в личен, социален и финансов план.


Тагове

истината, минало, оцениш


Свързани публикации, които може да харесаш:

Остави своя коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИГА: “73 УМЕНИЯ НА ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА”

Вече хиляди хора използват тези 73 Умения, за да направят живота си по-щастлив, по-богат и по-смислен.